Matjesill-cheesecake med späda blad

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Tips till midsomaraftons middag !

Ingredienser

  • 8 matjessillfiléer
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 7 dl kesella
  • Peppar
  • 1 citron
  • 1 dl matjessillspad
  • 5 gelatinblad, blötlagda
  • 6–8 skivor kavring
  • 1 dl smör
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 dl 1-2-3 lag =
  • 1 del ättika
  • 2 delar socker
  • 3 delar vatten
  • Instruktioner

    1. 1-2-3-lagen: Blanda ingredienserna. Koka upp och låt svalna.
    2. Skär matjessillen i små tärningar. Skär dill och gräslök. Blanda med kesella, smaka av med peppar.
    3. Pressa citronen. Värm försiktigt upp matjessillspadet och citronsaften. Krama ur gelatinbladen och smält dem i sillspadet. Låt svalna något.
    4. Blanda samman med kesellan.
    5. Mixa kavringen i en matberedare. Bryn smöret och blanda med brödsmulorna.
    6. Täck en form med plastfilm. Tryck ut ett cirka 1 cm tjockt lager av kavringssmulor i botten. Bred krämen över och låt stå i kylen i minst 2 timmar före servering.
    7. Låt löken ligga i lagen i cirka 30 minuter. Ta upp och låt rinna av.
    8. Skär upp cheesecaken i portionsbitar, lägg på rödlöken och garnera med späda blad av till exempel sallad, körvel, dill och krasse.

    Liknande recept

    4.3
    1 h
    12
    1
    4
    1 h 30 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben