Matjessilltårta

Serverar: 8-10 portioner

En av min mammas goda förrätter.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 6 matjesillfiléer
  • 1 knippe gräslök
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl creme fraice
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 burk svart eller röd stenbitsrom á 60 g
  • Tårtbotten
  • 1 liten kavring, ca 300 g
  • 1 dl smält smör
  • Instruktioner

    Mixa kavring och smält smör i en matberedare till slät konsistens. Tryck ut i en rund form med löstagbara kanter. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Finhacka matjessillen och gräslöken, ta undan lite gräslök till garnering. Vispa grädden. Blanda alltsammans med crème fraiche och kesella. Ta upp och krama ur det mesta av vätskan i gelatinbladen. Vänd ner gelatinet i matjessillblandningen. Fördela blandningen över kavringsbotten. Ställ kallt, gärna över natten. Garnera med stenbitsrom och hackad gräslök

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben