Matjessilltårta

Serverar: 8 portioner

Passar på buffébordet och till midsommar.

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 3 gelatinblad
  • 1 burk matjessill, 200 g
  • 1 rödlök
  • 4 st färskpotatisar, kokta
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • ½ tsk svartpeppar, grovmalen
  • 1 dl gräslök, hackad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Finhacka kavringen och blanda väl med smöret. Platta därefter ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 15 minuter.
    2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Låt under tiden sillen rinna av, men spara spadet.
    3. Finhacka sill, lök och kokta potatisar samt blanda i kesella, gräddfil, sillspad och svartpeppar. Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme och rör därefter ner den i sillblandningen.
    4. Vänd ner blandningen i formen och ställ därefter in den i kylen för att stelna, vilket tar ca 3 timmar. Avlägsna formen och lägg silltårtan på fat. Garnera med hackad gräslök strax före servering.
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben