Mamma Yvonnes matjessilltårta utan gelatin

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Med keso och turkisk youghurt blir denna matjestårta inte så mäktig som många andra recept.

Ingredienser

  • 200 g mörk kavring
  • 75 g smör
  • 200 g matjessill
  • 1 röd lök
  • 3 dl turkisk youghurt
  • 250 g keso
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1,5 dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    Finhacka brödet eller smula det i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Platta ut dem till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant. Finhacka sill, lök och gräslök och blanda med turkisk youghurt, keso och peppar. Häll fyllningen i formen och kyl ca tre timmar eller över natt. Strö över gräslök och servera i ca 12 bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Linnsfarmor 22 juni 2010

    Tårtan gjorde succé på vårlunchen på mitt jobb. Hittade endast ljus kavring men den blev supergod ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben