Matjessilltårta med rädisor, pepparrot och rödlök

Serverar: 12 portioner

Rädisorna och rödlöken ger fin, knaprig kontrast till den mjuka fyllningen.

Ingredienser

  • 250 g kavring, ca 8 skivor
  • 100 g smör
  • 2 gelatinblad
  • 2 burkar matjessill á 250g
  • 30 g riven pepparrot, ca 1 dl
  • 600g naturell färskost
  • 2 msk pressad citron
  • Garnering
  • 1 knippa vittoppade rädisor
  • 1 rödlök
  • 30 g riven pepparrot, ca 1 dl
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Smula ner kavringen i en matberedare, tillsätt smöret och mixa till en jämn smet. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, klädd i bottnen med ett bakplåtspapper. Ställ formen i kylskåpet.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och hacka den riktigt fint. Blanda sillen med pepparrot och färskost. Värm citronsaften i en kastrull, ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i saften. Häll citronsaften i ostblandningen. Bred ut blandningen i formen och ställ kallt ca 4 timmar.
    3. Ansa och halvera rädisorna, skala och skiva löken tunt. Ta tårtan ur formen och garnera med rädisor, lök, pepparrot och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben