Matjessilltårta

Serverar: 5 portioner

Gör denna kvällen innan eller på morgonen - förmidagen så den får stå till sej några timmar i kylen.

Ingredienser

  • 300 g kavring
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 1 burk matjessill
  • 0,5 dl rödlök, hackad
  • 1 burk kesella
  • 1 burk crème fraiche
  • 2 gelantinblad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • Löjrom
  • Instruktioner

    1. Mixa kavring och skirat smör, lägg i botten i en liten form med löstagbara kanter.
    2. Tärna matjessillen och blanda med hackad lök, Kesella och Créme Fraiche. Smaka av med salt och peppar. Smält gelatinbladen i lite vatten (1 blad =1 msk vatten) och rör ner allra sist.
    3. Häll blandningen över botten och strö över gräslök. Låt tårtan stå kallt ett par timmar. Servera med lite löjrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben