Matmuffins med fetaost och oliver

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Goda picknickmuffins.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 10 oliver
  • 100 g fetaost, tärnad, gärna inlagd i örter
  • ½ dl rapsolja eller olja från fetaosttärningarna
  • 3 ägg
  • 2 dl matyoghurt eller turkisk yoghurt
  • Parmesankräm
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • 6-8 skivor lufttorkad skinka
  • Ärtskott
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Hacka tomater och oliver och lägg dem i mjölblandningen tillsammans med fetaosttärningarna.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda smeten och häll upp den i muffinsformar. Grädda muffinsen i ugnen i 200 grader i 20 minuter.
    3. Parmesankräm: Finhacka vitlöksklyftan. Blanda crème fraiche, parmesanost och vitlök till en smet. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servering: Skär muffinsen i halvor. Lägg parmesankräm, en skiva lufttorkad skinka och några ärtskott emellan.
    5. Eller servera muffinsen hela med krämen som en topping, några ärtskott som dekoration och den lufttorkade skinkan bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sussilo56 14 april 2012

    Goda och enkla att baka! :) Uteslöt oliverna men ska testa det nästa gång.

    Sussilo56 14 april 2012

    Goda och enkla att baka! :) Uteslöt oliverna men ska testa det nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben