Matmuffins med morötter, spenat och kikärter

Serverar: 10 portioner

Dessa muffins är toppade med cashewnötter och kikärterna i smeten gör de extra saftiga.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 ½ dl grahamsmjöl
  • ½ dl havrekli
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl naturell yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 50 g färsk bladspenat
  • 1 stor morot
  • 400 g kikärter
  • 100 g cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål och ställ åt sidan. Vispa äggen ordentligt, vispa i vatten, yoghurt och olivolja. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen. Rör om tills allt är blandat. Riv spenaten i stora bitar, grovriv moroten och hacka cashewnötterna i bitar.
    2. Rör i spenaten, morötterna och kikärterna i smeten. Fördela smeten i pappersklädda formar strax nedan formkanten. Strö över rikligt med cashewnötter. Grädda i ca 30 minuter i 180 grader för stora muffins och något kortare tid för de små.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben