Frallor med morötter och spenat

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Lite annorlunda och kul bröd.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 ½ l vetemjöl
  • 2 dl hackad frusen spenat
  • 2 dl fint rivna morötter
  • Instruktioner

    Smält margarinet, häll på mjölken och lös upp jästen i den fingervarma vätskan. Blanda i salt, socker och vetemjöl. Spara några dl mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt jäsa ca 30 minuter. Ta upp degen och dela den i två delar. Blanda i den upptinade och urkramade spenaten i den ena halvan och de rivna morötterna i den andra. Rulla ut de båda degarna till långa rullar. Sno dem om varandra och skär sen i bitar. Lägg på smord plåt och låt jäsa. Grädda sedan i 225 grader tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (1)

    markoolio 18 februari 2011

    Dessa frallorna (bullarna eftersom jag kommer från Skåne) är jättegoda och saftiga. De blir snygga också då man "twistar" degarna om varandra. Ska göra receptet en gång till fast med rågmjöl, hoppas det blir lika bra. Tack för receptet! (Brukar äta bullarna utan smör till nyponsoppan)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben