Matmuffins med vitlök och bacon

Serverar: 12-24 portioner

Mumsigt goda matmuffins med vitlöksstekt bacon och vitlöksostfyllning. Oreganon ger som en pizzasmak. Passar perfekt att ta med som picknickmat eftersom att de kan ätas både varma och kalla.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 140 g bacontärningar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 50-75 g Vitlöksost (Creme bonjour)
  • ev. oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
    3. Vispa ägg och gräddfil och rör sedan ner i mjölblandningen, tillsätt även smöret
    4. Stek bacon tärningarna och pressade vitlöksklyftor. Krydda ev. de stekta baconen med oregano.
    5. Häll i det stekta i smeten.
    6. Klicka ut smeten i formar och ha sedan en klick vitlöksost i varje muffin.
    7. Grädda mitt i ugnen i 18-20 min om du gör stora muffins och 12 min om du gör små.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    heididiane 27 september 2012

    Ska smöret smältas i, eller ska det vara rumsvart och röras ut? Låter jättemumsigt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben