Matvagotts köttfärsbiffar i gräddsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Prova gärna dessa biffar. Barnens favorit hemma.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk allround krydda (Santa Maria)
  • 1 ägg
  • Margarin, att steka i
  • 1 dl vatten
  • 1-2 köttbuljongtärningar
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blötlägg först ströbrödet i mjölken. Låt stå och svälla i ca 15 minuter. Blanda i blandfärsen, kryddorna och till sist ägget. Blanda allt till en slät och fast smet.
    2. Forma smeten till små biffar och stek dem i en stekpanna i omgångar. När alla biffar är stekta, lägg tillbaka dem i stekpannan och häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och häll på grädden. Låt stå och småputtra i ca 10 min.
    3. Servera kokt potatis och rårivna morötter till.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    Tjohalia2 9 mars 2009

    Matvagotts köttfärsbiffar i gräddsås Det här var supergott! Har alltid haft svårt att få smak på biffarna och det här blev super. och såsen till var ett extra plus i kanten. Kommer att lagas ofta hemma hos oss!

    lejtsen 9 mars 2009

    Mycket goda biffar för att inte tala om såsen. Barnen o mannen älskade den här rätten. Tack för ett härligt recept.

    cupan 6 april 2009

    Supergoda biffar som kommer göras flera gånger i vår familj!!

    juntan 22 augusti 2009

    Supergott! De va inte sista gången vi gjorde de här. Nice

    agda52 1 september 2009

    Riktigt Gott!!! Och lättlagat!! Men jag ändrade lite p.g.a. att jag inte hade det andra hemma men blev jättegott ändå. Tog fläskfärs riven lök grillkrydda + lite lite soja M.v.h. Kerstin

    agda52 3 september 2009

    Måste berätta : Har en vuxen dotter, mycke kräsen. "L" Skickade med henne en matlåda med dina biffar, sås o potatis , att värma dagen efter. Hon ringde hem o sa att hon tyckte det var såå gott, trots att det var värmemat. Väldigt Bra Betyg!!!!!

    svetsarn 6 december 2009

    Mycket gott ,nu ligger man på plus. Frun och kidsen nöjda och belåtna.

    Maarit_79 1 juni 2010

    Den här rätten går hem hos alla. Min och sambons favorit!

    Emelie14 9 augusti 2010

    Ändrade lite på receptet med Martins önskemål (chili oh massa starkt) men vart suveränt gott:)

    Sandins 4 maj 2012

    Mycket gott och lättlagat! Barnen som är "allergiska" mot lökbitar älskade det, det blir till att laga detta fler gånger. /Stefan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben