Mayas pesto
Serverar:
3-4 portioner
Tid:
10 minuter
Snabbt, lätt och väldigt läckert!
Ingredienser
2 krukor basilika
1 vitlöksklyfta
30 g pinjefrön
80 g färskriven peccorino eller parmesanost
1 dl fin olivolja
Salt
Instruktioner
Stöt vitlök, nötter och basilika till mos i en mortel eller använd matberedare med knivblad.
Riv osten. Blanda i riven ost, sedan olivolja till lagom konsistens.
Smaka av med salt.
Tycker man inte om pinjenötter kan man byta ut till 4-5 valnötskärnor istället. Pesto som blir över håller sig ca 5 dagar i kylen.
Liknande recept
Kycklingpasta med feta och pesto
4
Pasta al Pesto
5
4
2
Grön sparris med pesto och pasta
4
10 min
2-4
2
Baconlindad, fylld kyckling med pesto, soltorkade tomater och parmesanost
4.8
1 h
4
2
Mayas Hallon Suprice
5
20 min
5-7
Mayas pastasallad
4.7
8-10
4
Mayas kinesiska biffar med äggnudlar och wokgrönsaker
3
30 min
4
Grön pesto
5
4
1
Mayas ljuvliga kantarell mackor
25 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!