Mayas pesto

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 10 minuter

Snabbt, lätt och väldigt läckert!

Ingredienser

  • 2 krukor basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 30 g pinjefrön
  • 80 g färskriven peccorino eller parmesanost
  • 1 dl fin olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Stöt vitlök, nötter och basilika till mos i en mortel eller använd matberedare med knivblad.
    2. Riv osten. Blanda i riven ost, sedan olivolja till lagom konsistens.
    3. Smaka av med salt.
    4. Tycker man inte om pinjenötter kan man byta ut till 4-5 valnötskärnor istället. Pesto som blir över håller sig ca 5 dagar i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben