Mazarinkaka

Serverar: 30-35 portioner

Mmmmm , supergod. Men nästan bättre när den stått någon dag och fått "mogna".

Ingredienser

  • 400 g rumsvarmt margarin
  • 6 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl mjölk
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ytterligare en stund.
    2. Mal mandeln och rör ner. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
    3. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna.
    4. Grädda i 200 grader i 15 minuter.
    5. Skär kakan i rutor, när den kallnat, och sikta över florsocker.
    6. Låt den med fördel stå en dag och mogna för smakens skull!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben