Mazarinkaka

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Gjord i långpanna så den räcker till många.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 1 ½ dl mald sötmandel
  • 10 droppar bittermandelolja
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 400 g smält smör
  • Glasyr
  • 1 pkt florsocker , 500 g
  • Lite vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sötmandel, mjöl bittermandelolja, bakpulver, vaniljsocker och mjölk. Rör ihop och tillsätt sedan det avsvalnade smöret och rör ihop till en jämn smet.
    2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 20 min eller tills den har fått fin färg. När kakan kallnat, häll på glasyren och låt den stelna. Skär sedan kakan i så stora rutor som du vill ha.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben