Mazarinkaka

Super enkel och god. Vanliga mazariner blir gärna lite för söta med glasyern, då denna saknar det blir den perfekt

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 skållade sötmandlar
  • 5-7 skållade bittermandlar
  • 1,5 dl mjölk
  • 200 g smält smör el. margarin
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Mal mandeln och blanda dessa med alla torra ingredienser.
    2. Tillsätt mjölk, ägg och smör och rör ihop till en jämn smet.
    3. Häll smeten i en sockerkaksform med löstagbar kant.
    4. Grädda ca 1 timme

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben