Mazarinkaka i långpanna

Serverar: 1 portioner

Har ej provat

Ingredienser

  • Botten
  • 400 gram smör , smält
  • 4 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk bittermandelolja
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör , att smörja formen
  • 2 msk ströbröd att bröa formen
  • Garnera alt.1
  • 1 dl florsocker
  • Garnera alt.2
  • 8 dl florsocker
  • 4 msk vatten
  • 6 droppar karamellfärg, röd
  • Instruktioner

    1. Gör så här:
    2. Smöra och bröa en stor långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Smält smöret. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda det smälta smöret , mjölken och smaksätt med bittermandelolja (alt.2 x 0,5 gram saffran). Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten, rör om och tillsätt smörblandningen lite i taget, rör om. Häll smeten i långpannan. Grädda i 175 grader ca. 20-25 minuter, prova med sticka när den är klar. Garnera alt. 1. När kakan kallnat sikta med florsocker över. Garnera alt. 2 Rör ihop en florsockerglasyr, 8 dl florsocker och ca. 4 msk vatten och några droppar karamellfärg. För tjock ta mer vatten, för lös ta mer florsocker. Rör om till en slät smet och bred ut över kakan. Variera karamellfärg röd / grön / gul, så kan du få en svag rosa ,grön eller gul färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    dana 2 juni 2008

    hej! låter väldigt gott. Är det inte farligt med 1tsk bittermandelolja till mazarinkaka?

    vildahilda 9 juli 2008

    Väldigt god kaka! Jag strödde lite strössel över glasyren som gav ett roligare utsende. Kommer att bakas flera gånger.

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    blunder 5 december 2008

    Hej igen! Så ver det där med upphovsrätten till bilden. Påminner dej om att du ska ta bort MIN bild från receptet. /blunder

    lillawe 20 december 2008

    Hej kakan blev hög och saftig, tog lite mer röd färg i glasyren så den passar bra på julafton.Mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben