Mazarinkaka i långpanna

Det här är riktiga kalaskakor, som dessutom är mycket lättbakade.

Ingredienser

  • 300 g smör
  • 4,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 2,25 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 100 g sötmandel
  • 8 bittermandlar
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr: 2 dl florsocker 2 msk tunn hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Skålla båda mandelsorterna och mal mandeln. (Jag kör mandeln i en mixer med kniven). Rör smör och socker poröst i matberedare. Tillsätt äggen, ett i sänder, samt mjölken. (Smeten skär sig här, men den går ihop igen när du kör i mjölet). Blanda mandeln med mjöl och bakpulver och rör ned detta i smeten, som sedan breds ut i en långpanna.
    3. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 min. Pröva med en sticka om den är färdig.
    4. När kakan kallnat, breds glasyren på och kakan skärs i ca 5x5 cm stora bitar. Låt gärna glasyren stelna till innan du skär den.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ankararing 31 maj 2011

    Kakan blev verkligen smaskig! Jag skållade ej mandeln utan mixade dem med skal på samt att jag tog bittermandelolja istället för bittermandlar. Högsta betyg av mig:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben