Mazarinkaka med citronsmak

Serverar: 10-12 portioner

Läckerbitar

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • rivet skal av 1 citron
  • lite florsocker till garnering
  • Instruktioner

    Riv mandelmassan på rivjärn tillsätt smör eller margarin och rör till en smidig massa rör ner äggen ett i sänder och rör kraftigt under tiden blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta tillsammans med det rivna citronskalet rör om till en jämn smet bred ut smeten i en väl smord och bröad form ca 20 cm i diameter grädda i 175 grader ca 35-40 minuter låt kakan stå och svalna innan man siktar lite florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben