Mazarinkaka med citrus

Serverar: 8 portioner

Denna mazarinkaka är inspirerad av den klassiska Kronans kaka, där den kokta potatisen gör att kakan blir saftig. Här har vi en variant med citrussmak. Kakan är glutenfri.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 st ägg
  • 100 g mandel
  • 2-3 st bittermandlar
  • 2 st kokta potatisar, (medelstora)
  • 1 st apelsin, rivet skal från
  • 1 st lime, rivet skal från
  • Glasyr
  • 1 ½ -2 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  • 20 st skållade mandlar, ca
  • Instruktioner

    1. Mal mandlarna och bittermandlarna. Riv potatisen fint. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mandeln, potatisen och citrusskalen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant (cirka 22 centimeter i dia- meter). Häll smeten i formen och grädda i ugn, 175 grader, i 30– 40 minuter.
    2. Glasyr: Skålla mandeln och skala den. Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Glasera kakan och dekorera den med mandeln

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben