Ljuvligt saftig kaka där mandelmassa och kardemumma sammanstrålar.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
200 g mandelmassa
1½ dl socker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör, mandelmassa och socker mjukt. Enklast att använda matberedare eller elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och rör lite till. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en djup tallrik. Tillsätt det till mandelmassablandningen och blanda alltsammans med en vanlig sked.
Klicka ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform ca 1½ liter. Grädda kakan i ca 45 minuter (tiden beror på vilken sorts form du använder). Låt kakan svalna något och vänd upp den på ett sockrat bakplåtspapper.
Den här är sjukt god, smakar som en semla om man äter den med grädde. Jag såg receptet första gången i tidningen Mitt kök. Några kompisar har gjort den måååånga gånger och de gillar den lite kladdig så de gräddar den bara ca 28 min.
Den här är sjukt god, smakar som en semla om man äter den med grädde. Jag såg receptet första gången i tidningen Mitt kök. Några kompisar har gjort den måååånga gånger och de gillar den lite kladdig så de gräddar den bara ca 28 min.