Mazarinkaka med kardemummasmak

Serverar: 12 portioner

En saftig mazarinkaka med goda, lite segmjuka kanter.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3/4 dl farinsocker
  • 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemummakärnor, stött
  • 200 g mandelmassa, riven
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa farinsocker, socker och ägg pösigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och nystött kardemumma. Rör ner det i smeten tillsammans med det smälta smöret och riven mandelmassa. Rör snabbt ihop allt till en smet.
    3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 45-50 minuter. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben