Mazarinkaka med lime- och basilikamarinerade jordgubbar

Smaken av mandel och färska jordgubbar hör sommaren till, som Idas sommarvisa och bondbränna. Den saftiga mazarinkakan toppas med lime- och basilikamarinerade jordgubbar. Vill du lyxa till det ännu mer serverar du lättvispad grädde till. För att göra den glutenfri använd ris- eller majsmjöl istället för vetemjöl.

Ingredienser

  • Mazarinkaka
  • 300 g mandelmassa
  • 150 g rumsvarmt smör, t.ex. mjölkfritt
  • 1 dl grädde, t.ex. soja- eller havregrädde
  • ½ dl majsstärkelse
  • 1 dl vetemjöl
  • Lime- och basilikamarinerade jordgubbar
  • 1 liter jordgubbar
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 limefrukter, rivet skal och saft
  • Servering
  • Eventuellt vispad grädde, t.ex. sojagrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Riv ner mandelmassan i en skål. Rör ihop med smör, grädde, majsstärkelse och vetemjöl. Du kan även mixa ihop allt i en matberedare. Bred ut smeten i formen och grädda kakan i 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
    3. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Hacka basilikan. Blanda ihop jordgubbar, basilika, rivet limeskal och limesaft i en skål. Fördela över mazarinkakan och servera. Servera eventuellt vispad grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben