Mazarinkaka med vaniljströssel

Serverar: 1 portioner

Festlig kaka med ett gott strössel.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 syrliga äpplen
  • Strössel
  • 50 g smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • Servering
  • Florsocker
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 20 cm i diameter.
    2. Rör mandelmassa och smör ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Tillsätt vetemjölet och rör varsamt smeten slät. Bred ut den jämnt i bakformen.
    3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg ut vackert över smeten. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till strösslet till en smulig massa och strö över kakan. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
    4. Lossa kakan från formen då den kallnat. Strö över lite florsocker och servera gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben