Mazarinkakor
Serverar:
45 portioner
Riktiga goda kalaskakor.
Ingredienser
3 hg margarin
4½ dl socker
3 ägg
2 1/4 dl mjölk
1 hg sötmandel
8 bittermandlar
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
glasyr
3 dl florsocker
2-3 msk tunn hallonsylt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175º Klä en långpanna med bakplåtspapper.
Skålla och mal mandeln. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget samt mjölken.
Blanda mandeln med mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten, som sedan breds ut i långpannan.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Pröva med en sticka om den är färdig.
Blanda florsockret med hallonsylten och bred på kakan när den har kallnat. Kakan skärs i ca 5x5 cm stora bitar.
Liknande recept
Mormors mazarinkaka
4.5
20
1
Gammaldags mazarinkaka
5
30 min
10
1
Mazarinkaka med persika
1 h 20 min
8
Mazarinkaka med kardemumma
1 h
8-10
mazarinkaka med hallonglasyr
4.7
12-16
8
Dorthe´s mazarinkage (mazarinkaka från Danmark)
5
1
Mazarinkaka med hallonglasyr
4.3
4
Mazarinkaka/mandelpaj
45 min
8-10
Elvys Mazarinkaka
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!