Mazarinkakor

Serverar: 45 portioner

Riktiga goda kalaskakor.

Ingredienser

  • 3 hg margarin
  • 4½ dl socker
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl mjölk
  • 1 hg sötmandel
  • 8 bittermandlar
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2-3 msk tunn hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º Klä en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Skålla och mal mandeln. Rör margarin och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget samt mjölken.
    3. Blanda mandeln med mjöl och bakpulver och rör ner detta i smeten, som sedan breds ut i långpannan.
    4. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Pröva med en sticka om den är färdig.
    5. Blanda florsockret med hallonsylten och bred på kakan när den har kallnat. Kakan skärs i ca 5x5 cm stora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben