Mazarinkakor

Serverar: 8-10 portioner

De här är också jätte goda

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g smör eller margarin
  • 0,75 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g mandel ( skållad och mald )
  • 100g margarin eller smör (smält och avsvalnat )
  • Instruktioner

    Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen Klappa ut degen med mjölad hand så den täcker botten i en smord långpanna (30 gånger 40 cm) och går upp ca 1 cm på kanten. Vispa ägg och socker pösigt till fyllningen. Tillsätt den skållade och malda mandeln och det smälta avsvalnande margarinet. Häll fyllningen i formen med mördegen. Grädda i 200 grader ca 20 min Sikta över florsocker när kakan har svalnat och skär den i lagom bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben