Mazarinkakor med tosca

Serverar: 24 portioner

En tugga av dessa kakor och du är i himmelriket! Så underbart goda och dessutom väldigt lyxiga. Glutenfria.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 300 g mandelmassa
  • 300 g kokt potatis, ca 3 st
  • 1½ dl socker
  • 4 ägg
  • Tosca
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • ½ dl honung
  • 100 g mandelsplitter
  • 50 g pistaschnötter
  • Garnering
  • Ca 250 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Riv mandelmassan och potatisarna. Blanda smör, mandelmassa, potatis och socker till en smet. Rör ner äggen, ett ägg i taget. Bred ut smeten i en långpanna, ca 22x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Kakan ska vara nästan genomgräddad och ha fått lite färg.
    3. Tosca: Koka socker, grädde, smör och honung tills det bildas tydliga "gångar" när du drar vispen genom smeten, ca 15 minuter. Rör ner mandelsplitter och pistaschnötter.
    4. Bred ut toscasmeten på kakan. Grädda i övre delen av ugnen tills ytan har fått fin färg, 5-10 minuter. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.
    5. Hacka chokladen grovt och smält över vattenbad eller i mikro. Doppa eller pensla kakornas kanter med choklad. Låt stelna.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben