Mazarinkladdkaka - sockerfri

Serverar: 3 portioner

Tid: 35 minuter

Choklad är gott och mazarin är gott, och de är även tillsammans jättegoda! Det är heller inte svårare än att göra en enskild kaka, då bassmeten är densamma. Sedan är det bara att dela upp smeten och smaksätta den ena med kakao och den andra med en droppe bittermandelarom! Bakad utan vanligt socker och mjöl.

Ingredienser

  • 30 gram smör
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl mandelmjöl
  • ½ msk kokosmjöl
  • 3-3 ½ msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk vispgrädde
  • Smaksättning
  • 1-1 ½ tsk kakao
  • 1 tsk sötströ
  • 1 droppe bittermandelarom
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser (förutom ingredienserna till smaksättningen). Rör även ner smör, ägg och grädde. Ta undan ca 1/3 av smeten och smaksätt den med kakao och sötning efter smak. Tillsätt ca 1 droppe bittermandelarom i den större delen av smeten (den som inte är smaksatt med kakao) och blanda noga. Fördela först chokladsmeten i en smord och bröad springform (12 cm) och därefter mazarinsmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 17-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    janssonfrida 20 juni 2013

    Vart kan man köpa sötströ och kokosmjöl?

    moder4ever 20 juni 2013

    Kokosmjöl hittade jag på ICA-Maxi bland det glutenfria

    monica_bergvall 12 juli 2013

    Denna kaka är ju sååå god!! Tack för receptet!

    Loh 22 mars 2014

    Kan man frysa in den??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben