Mazarintårta med persikor

Serverar: 1 portioner

Två av mina favoritingredienser - mandelmassa och persikor. Kan det bli annat än gott?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 400 g mandelmassa
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl smält smör eller margarin
  • Garnering
  • 1 stor burk persikohalvor, 850 g
  • Ev 2 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten.
    2. Vispa upp äggen i en skål. Riv mandelmassan, häll ned den samtidigt med mjölet och blanda samman med äggen. Tillsätt avsvalnat smält smör eller margarin. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter på första falsen nedifrån tills kakan känns torr inuti.
    3. Ta ut, stjälp upp och låt svalna av något. Lägg upp på tårtfat och fukta med 1 dl av persikospadet. Garnera tårtan med rikligt med skivade persikor och pensla över litet spad så att det blänker, om tårtan ska serveras med detsamma.
    4. Med gelé över håller sig den färdiga tårtan ett par dagar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten en stund, krama ur dem och smält dem i 1½ dl varmt persikospad. Låt geléet kallna och bli trögflytande innan det skedas över persikogarneringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben