Medelhavspaj med pinjenötter, mozzarella, och basilika

Serverar: 6-8 portioner

En härligt smakrikt paj med en lite annorlunda botten som innehåller pinjenötter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • ½ dl pinjenötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk crème fraiche
  • Fyllning
  • 200 g champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 msk färsk basilika
  • 125 g mozzarella, gärna minibollar
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • Garnering
  • Ca 100 g lufttorkad skinka
  • cocktailtomater
  • färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Kör pinjenötter, mjöl och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och kör tills det bildas en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kyl ca 30 minuter. Nagga och grädda mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter.
    2. Ansa och skiva svampen och hacka vitlöken. Ansa och skiva purjolöken. Fräs svamp, purjo och vitlök i lite smör. Lägg detta i pajskalet. Strö över hackad basilika och fördela mozzarellan över fyllningen.
    3. Vispa ihop ägg, crème fraiche, mjölk, tomatpuré, salt och peppar och häll över detta i skalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter. Lägg sedan på garneringen och njut. Gärna med en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben