Medelhavspaj med variation

Serverar: 4 portioner

Jättegod! Denna paj är lätt att variera om du vill äta ett vegetariskt alternativ.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 4 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 1-2 vitlöksklyfta
  • 3 körsbärstomater
  • 6-10 svarta oliver
  • Ca 75 g fetaost
  • 6-8 soltorkade tomater på burk
  • 6-8 salamiskivor. (Uteslut dessa om du vill ha ett veg.alternativ)
  • Ca 2-3 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • Cayennepeppar
  • Garnering
  • Ev. lufttorkad skinka
  • Någon kvist timjan
  • Instruktioner

    1. Blanda smöret, mjölet, saltet och oregano i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen. Rulla degen till en rulle. Skär tunna "slantar" och tryck ut dem direkt i formen. Ställ in i kylen minst en timme. Ett tips! Om du vill förbereda några dagar innan festen, kan du frysa in formen. Kom ihåg då att nagga innan du fryser.
    2. Täck kanterna på formen med folie. Nagga botten och förgrädda ca 5 minuter i 200 grader.
    3. Skär paprikan, purjon i mindre bitar och hacka vitlöken. Bryn sedan lite lätt i smör, grönsakerna ska inte bli bruna bara lite mjukare.
    4. Fyll sedan pajskalet med de brynta grönsakerna. Fortsätt sedan med oliver, strimlade soltorkade tomater, fetaosten i små bitar, halverade färska tomater och ev. strimlad salami.
    5. Strö över riven ost Vispa ihop äggen och grädden, "dofta i" lite cayennepeppar och häll till sist över.
    6. Grädda i ca 40 minuter i 200 g
    7. Pajen gör sig bäst om den får vila en stund.
    8. Garnera ev. med lufttorkad skinka och någon timjan kvist.
    9. Servera med en fräsch sallad och en god dressíng

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben