Medelhavspaj

Serverar: 6-8 portioner

Njut den varm eller kall, perfekt på buffén.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g bladspenat
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • Smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 150 g Apetina vit ost
  • 250 g Keso cottage cheese
  • 1 dl Arla Köket vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga och låt stå i kyl ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200°.
    3. Rensa och skölj spenaten. Fräs löken i smör. Lägg i spenaten och låt den fräsa med. Tillsätt salt, peppar och spiskummin.
    4. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
    5. Bryt osten i bitar. Blanda ost, cottage cheese, grädde och ägg. Rör ner spenat och oliver. Häll blandningen i pajskalet.
    6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Majkan 14 maj 2015

    Gjorde denna igen för några veckor sedan, succé som vanligt! Nu är det dags igen! Längtar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben