Medelhavspaj

Serverar: 4 portioner

Riktigt god paj för dem som gillar tonfisk. Jag älskar tonfisk så för mig är denna en höjdare!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl eller 50 g flytande matfett
  • 1 dl mjölk
  • 1 burk tonfisk
  • 1-2 paprikor
  • 2 ägg
  • 1 dl kesella
  • 1 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Färska champinjoner, cirka 6-10 stycken beroende på storlek
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och tryck ut den i formen. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter på 200 grader.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Fördela tonfisken i pajskalet. Skär paprikan och champinjonerna och lägg de ovanpå. Vispa ihop ägg, kesella, mjölk, fint riven vitlök och kryddorna och ha i pajskalet. Strö över riven ost.
    4. Grädda i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben