medelhavspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

kanon god

Ingredienser

  • paj deg (förgräddas ej)
  • 100 gr flytande margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • F yllning
  • 500 gr räkor
  • 1 burk tonfisk
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 2 dl kesella
  • 1 ½ dl kaffegrädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt
  • peppar
  • ca 10-12 st svarta oliver
  • 2 dl riven ost
  • sås
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 2 msk dill
  • Instruktioner

    Gör pajdegen och skala räkorna. Låt tonfisken rinna av. Dela den i mindre bitar. Skala och skiva löken tunnt. Fräs löken mjukt och glansig i lite margarin. Bred ut löken i pajskalet skala räkorna låt tonfisken rinna av dela den i mindre bitar lägg sen i räkorna och tonfisken. Strö riven ost ovanpå. Fördela oliverna över. Vispa samman äggen med kesella, grädde ,pressad vitlök, hackad gräslök,salt & peppar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 35-40 minuter. Rör samman creme fraiche med stenbits rom, hackad gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben