Medelhavspaj

Serverar: 4 portioner

Denna paj bjöd min svärmor mej på för några år sen. Det är en klar favorit bland pajer

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 gul lök
  • 1 ask coctailtomater
  • ca 25 st gröna pimentofyllda oliver
  • riven ost
  • Äggstanning
  • 2 - 3 dl mjölk
  • 2 - 3 ägg
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader Blanda ihop degen i en matberedare, ställ in i kylen och låt vila en stund. Skär löken i medelstora strimlor, stek den i lite olja tills den blir mjuk. Smula sönder tonfisken i en bunke, häll i löken, oliverna och tomaterna. Tryck ut degen i en hög pajform, nagga den och förgrädda skalet i ca 10 min. Häll i tonfiskblandningen i, och sedan äggstanningen, riv på osten.
    2. Grädda i mitten av ugnen 30-60 min tills äggstanningen stannat. Låt den vila lite innan du skär upp den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben