Medelhavspaj

Enkel att göra och gott.

Ingredienser

  • Paj deg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 1 burk tonfisk
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1½ dl kesella
  • 1½ dl kaffegrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad gräslök
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 8-10 oliver
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka ihop smör eller margarin och mjöl. Tillsätt kesellan och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen 30 minuter. Sätt ugnen på 225o. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 23 cm. Nagga degen.
    2. Fyllning: Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka löken. Lägg den i pajskalet. Smula över tonfisken. Blanda ägg, kesella kaffegrädde, vitlök, gräslök, salt och peppar. Häll det i pajskalet. Lägg på oliverna, gärna delade i halvor. Strö över ost. Grädda i ugnen 30-40 minuter. Serveras ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben