Melindas tacopaj

Serverar: 4 portioner

Så god och mättande

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smält margarin
  • 1 1/2 dl mjölk eller vatten
  • Fyllning
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse tacomix
  • 1 1/2 dl vatten
  • Lite grädde
  • Uppe på toppen
  • 4 tomater
  • 2 dl créme fraiche
  • 5 msk majonnäs
  • 2 1/2 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienser till skalet till en smidig deg, låt vila i kylen ca 30 minuter.
    2. Kavla tunt och lägg den kavlade degen i en smord pajform. Grädda i 200 grader i ca 15 min.
    3. Fräs lök och köttfärs gyllenbrunt, blanda ner övriga ingredienser och låt puttra klart på låg värme.
    4. Blanda crème fraiche, ost, majonnäs och kryddor i en skål. Fyll skalet med färs-röran, fyll upp med crème fraiche röran och toppa med skivade tomater.
    5. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (1)

    Nkotte 13 juni 2008

    Gjorde tacopajen och en enkel grönsalld till. Tog den med till vår sommarstuga och den bev väldigt omtyckt av alla. Den pajen ska jag göra om fler gånger. Jättegod och mättande!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben