Melon i rosenvatten med kokoschips

Serverar: 4 portioner

Läskande och frisk dessert med vackra kokoschips på toppen.

Ingredienser

  • 6 dl melonbitar/kulor, galia, cantaloupe, honungsmelon
  • 1 msk honung
  • ½ msk rosenvatten
  • Saft från 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • 50 g mörk choklad
  • 1 tsk smör
  • ½ dl kokos, gärna lite större flagor
  • Instruktioner

    1. Kärna ur melonen och skär i mindre bitar eller i små kulor. Blanda samman honung, rosenvatten och apelsinsaft. Slå saften över melonen.
    2. Smält chokladen och smör över vattenbad. Bred ut den smälta chokladen på ett bakplåtspapper och strö över kokos. Låt svalna och bryt sedan chokladen i mindre bitar.
    3. Lägg upp melonbitarna i små skålar och stick dit ett kokoschips. Strö över granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben