Melon tzatziki med skaldjur

Serverar: 6-8 portioner

Gott som förrätt i vackra små skålar, eller på en buffé. Den här mängden räcker till ca 6-8 pers på en buffé.

Ingredienser

  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt (10%)
  • Rivet skal av ½ -1 lime
  • 1 msk flytande honung
  • ½ pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 2 dl melon tärnad i cm stora bitar
  • 400 g kräftstjärtar
  • Räkor med skal
  • Garnering
  • Limeskivor
  • Vattenkrasse eller annat grönt
  • Instruktioner

    1. Blanda yoghurt, lime, honung, vitlök och salt. Rör i melonen Fördela i fyra vackra skålar
    2. Skala och skär räkor och kräftstjärtar i bitar. Lägg skaldjuren på tzatzikin och garnera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Svansele 5 januari 2014

    Enkel och god förrätt. Jag bytte ut melonen och tog mango (fryst) istället. Blev uppskattat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben