Melonglass med pistaschnötter

Serverar: 4 portioner

En krämig korsning mellan glass och sorbet som måste provas! Har du ingen glassmaskin kan du hälla massan direkt i formen och ställa in i frysen. Rör i massan en gång i timmen tills den blivit tjock och krämig.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 3 dl socker, 175 g
  • 1 cantaloupemelon
  • Skal och saft från 2 limefrukter, ekologiska
  • 50 g osaltade pistaschnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och socker och rör tills sockret har smält. Ta blandningen från värmen. Låt kallna. Halvera melonen och ta ur kärnorna. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa dem i en matberedare. Tillsätt gräddblandningen samt limesaft och -skal och mixa till en slät massa. Hacka pistaschnötterna.
    2. Lägg det mesta av nötterna i melonmassan, spara resten av dem till garnering. Häll massan i en glassmaskin och kör tills massan blivit tjock och krämig. Häll över glassen i en plastform med lock, ställ in i frysen och frys den i 4-5 timmar.
    3. Servering: Skopa upp glassen i serveringsglas eller -skålar och toppa med lite hackade pistaschnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben