En krämig korsning mellan glass och sorbet som måste provas!
Har du ingen glassmaskin kan du hälla massan direkt i formen och ställa in i frysen. Rör i massan en gång i timmen tills den blivit tjock och krämig.
Ingredienser
3 dl vispgrädde
Ca 3 dl socker, 175 g
1 cantaloupemelon
Skal och saft från 2 limefrukter, ekologiska
50 g osaltade pistaschnötter
Instruktioner
Koka upp grädde och socker och rör tills sockret har smält. Ta blandningen från värmen. Låt kallna. Halvera melonen och ta ur kärnorna. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa dem i en matberedare. Tillsätt gräddblandningen samt limesaft och -skal och mixa till en slät massa. Hacka pistaschnötterna.
Lägg det mesta av nötterna i melonmassan, spara resten av dem till garnering. Häll massan i en glassmaskin och kör tills massan blivit tjock och krämig. Häll över glassen i en plastform med lock, ställ in i frysen och frys den i 4-5 timmar.
Servering:
Skopa upp glassen i serveringsglas eller -skålar och toppa med lite hackade pistaschnötter.