Mexikansk falukorvsgryta

Serverar: 4 portioner

Snabb, billig och riktigt god gryta!

Ingredienser

  • 0,5 kg falukorv, strimlad
  • 1 st röd paprika, tärnad
  • 1 st grön paprika, tärnad
  • 6 st champinjoner, tärnade
  • 1 st rödlök, tärnad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk koriander, malen
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port ris
  • Garnering
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Hetta upp lite matolja i en kastrull och fräs grönsakerna hastigt i ca 1 minut. Tillsätt chilipulver, spiskummin och koriander och fräs ytterligare en liten stund.
    2. Tillsätt de krossade tomaterna, socker och vatten. Låt det hela småkoka i ca 10 minuter.
    3. Bryn falukorven i lite smör och blanda ner den i grytan. Låt grytan koka upp och smaka av med salt och peppar. Strö lite färsk koriander över och servera med nykokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    flabban 17 augusti 2008

    Mycket gott. Uteslöt koriander, en krydda som jag klarar mig utan, använde istället persilja. En korvgryta jag gärna gör om.

    catlover 27 juli 2009

    Mexikansk falukorvsgryta åt jag till lunch idag, och den smakade jättegott så den kommer flera gånger på mitt bord.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben