Mexikansk gratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Omtyckt av gäster.

Ingredienser

  • 500 g strimlad lövbiff eller rostbiff
  • 1 msk soja
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk sambal olek
  • 1 msk smör
  • 1 skivad purjolök
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 dl köttbuljong (vatten+ fond)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl chilisås
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost
  • Garnering: Nacho chips
  • Instruktioner

    1. Blanda köttet med soja, chilipulver och sambal olek. Stek köttet i smör. Tillsätt purjolök och paprika och fräs mjukt. Tillsätt buljong, grädde, chilisås och vetemjöl utrört i lite vatten. Låt sjuda i några minuter. Smaka av med salt.
    2. Häll över i en ugnsfast form. Lägg på Nacho chips och strö över riven ost. Gratinera i ca 15 minuter i 225 grader.
    3. Sätt ev i flera Nacho chips i den färdiga gratängen. Servera med potatisklyftor, tomater och majskorn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben