Mexikansk gratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Lättgjord och god med lite sting.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 500 g blandfärs
  • 1 burk champinjoner
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk soja
  • 2 dl riven ost
  • Margarin till stekningen
  • Gratängsås
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl chilisås
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 graders värme.
    2. Skölj och skär purjolöken i små bitar. Bryn färs, purjolök och champinjoner i en klick matfett i en gryta. Smaksätt med chilipulver och soja. Bred ut blandningen i en ungssäker form.
    3. Gratängsås: vispa ihop ingredienserna till gratängsåsen i en kastrull. Låt den sedan koka upp.
    4. Häll såsen över färsblandningen och strö över den rivna osten. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
    5. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    vinterljus 15 februari 2009

    Rekommenderar gratängen med varm hand...Mums!! Tack Ylwa för ett kanonrecept!!!

    MadeleineG 15 oktober 2009

    Jättegott, 5 stjärnor! :) Men vi gjorde dubbel sats gratängsås :)

    Pianilsson62 12 maj 2010

    Väldigt god..verkligen uppskattad av gästerna! Inte fel att lägga i ytterligare lite Sambaloelek..:-) Enkel och praktisk om man vill göra lite i förväg. Att rekommendera till bjudning. Tack för att du delar med dig av gott recept, mvh Pia N

    ann985 15 december 2010

    Den var verkligen enkel att göra och perfekt att servera på ett kalas då man kan förbereda maten i förväg. Mycket god!!

    kajsavarg64 17 december 2010

    Fantastiskt gott! Bra recept lätt att göra. Rekommenderas verkligen.

    Jeanette95 27 december 2010

    Kanon gott!! Snabbt och enkelt :)

    evaold 23 november 2011

    Rekommenderar verkligen denna gratäng! Vansinnigt god och lättlagad. Rekommenderar den varmt!!

    littlemess 15 september 2012

    Gott! Pojkvännen gav två tummar upp (: Hade inget chilipulver hemma, så tog bara lite allround och cayenne istället. Såsen råkade jag hälla i lite för mkt sambal oelek i, så hade i mer grädde. Men blev bra! Kommer göras om :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben