Mexikansk köttfärslåda

Serverar: 8 portioner

Fylld av läckerheter och perfekt att förbereda till en enkel fest.

Ingredienser

  • 1 msk olja + olja till formen
  • 700 g nötfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 400 g sköljda och avrunna svarta bönor från burk
  • 400 g krossade tomater
  • 1 fintärnad grön paprika
  • 280 g tomatsås från burk, helst mexikansk
  • 2½ dl crème fraiche
  • 10 majstortillabröd (15 cm) halverade
  • 5 dl grovriven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj eller spraya en ugnsfast form ca 25*35 cm i diameter med olja.
    2. Hetta upp 1 msk olja på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt färs och lök och bryn ca 8 minuter, smula färsen under tiden.
    3. Blanda bönor, tomater och paprika och köttfärsblandningen i en stor skål. Ställ 1 dl av tomatsåsen åt sidan och blanda resten med crème fraichen. Häll ½ dl av crème fraiche-såsen i botten på formen. Lägg på 10 halva tortillabröd och lägg på hälften av köttfärsblandningen och strö över 1½ dl av osten. Ringla över hälften av den återstående såsen. Upprepa proceduren 1 gång till.
    4. Avsluta med att ringla över den sparade tomatsåsen. Täck sedan över med aluminiumfolie och ugnsbaka 30-35 minuter, tills gratängen är genomvarm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben