Mexikansk kyckling med chokladsås och bönsalsa.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Choklad i maten- javisst! Men det smakar inte godis, utan gör rätten fylligare.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • ¾ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk mald kanel
  • 2 msk olja eller smör
  • Sås
  • 1 gul lök i tunna skivor
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 50 g katrinplommon,kärnfria
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 50 g mörk choklad
  • Bönsalsa
  • 3 dl långkornigt ris
  • Salt
  • 2 paprikor
  • Ca 375 g majskorn
  • Ca 400 g kokta röda bönor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop mjöl, salt och kanel. Vänd kycklingen i mjölblandningen. Bryn kycklingen runtom i olja. Lägg över i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen 25-35 min.
    2. Fräs gul lök och vitlök i olja på svag värme, den ska inte ta färg. Rör ner kryddor, farinsocker och tomatpuré. Fräs under omrörning. Tillsätt vatten, smulad buljongtärning, katrinplommon och grädde. Sjud såsen 15 min.
    3. Koka riset i dubbla mängden vatten med 1 tsk salt. Koka på svag värme med locket på i 20 min. Skär paprikor kärn- och hinnfria och i småbitar. Häll av vätskan från burkarna. Blanda ner allt i kastrullen med det kokta riset och lägg på loccket igen så allt blir varmt av ångan.
    4. Mixa såsen och koka upp. Tillsätt riven choklad och ev mer vatten om såsen är för tjock. Häll såsen över kycklingen, servera med bönsalsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben