Mexikansk kycklingpaj

Serverar: 4 portioner

Gillar dina gäster mat med het kryddni? Då ska du absolut välja denna mexikanska paj med hetta i både skal och fyllning.

Ingredienser

  • Pajlock
  • 2½ dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 grön eller röd chili
  • 1 msk matolja
  • 4 tomater
  • 1 dl vatten
  • ½ gurka
  • 1 mango
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 grillad kyckling
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med pajlocket. Hacka samman mjöl, matfett, spiskummin och kajennpeppar, gärna i en matberedare.
    2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila ca 30 minuter i kyl. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Gör fyllningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
    4. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stekpanna.
    5. Tärna tomaterna. Lägg dem i pannan och häll på vattnet. Låt allt puttra samman ca 4 minuter.
    6. Tärna gurkan. Kärna ur och skär mangon i små bitar. Rör ner gurka och mango i pannan. Smaka av med oregano och salt.
    7. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär sedan kycklingköttet i mindre bitar. Blanda ner dem i grönsaksröran. Häll pajfyllningen i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
    8. Kavla ut pajdegen till ett lock, lika stort som formen. Lägg locket över röran och tryck till runt kanterna. Skär ett par hål för ångan i pajlocket.
    9. Pensla pajen med uppvispat ägg. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben