Mexikansk pastagratäng

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och snabbt tillagad! Passar utmärkt att bjuda på när man får några vänner på besök

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 2 gula lökar (hackad)
  • 500 g blandfärs
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • 2 dl vatten
  • 300 g cocktailtomater (halverade)
  • 1 röd paprika (hackad)
  • 1 chilifrukt (finhackad)
  • 1 burk kidneybönor (väl avrunnen)
  • 1 burk majs (väl avrunnen)
  • 150 g riven ost
  • 1 msk mexikansk kryddblandning
  • 5-10 droppar tabasco
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan efter förpackningens anvisningar (al dente).
    2. Stek köttfärsen tillsammans med löken, tillsätt därefter tomatpuré, buljongen upplöst i vattnet, paprikan, chilifrukten, bönorna och majsen, låt det koka ihop ca 5 minuter. Smaka av köttfärsröran med tabasco, kryddblandningen, salt och peppar.
    3. Varva pasta och köttfärsröran i en smord ugnsfast gratäng form. Avsluta med att strö över den rivna osten.
    4. Gratinera i förvärmd ugn (vanlig ugn 200 grader, varmluftsugn 175 grader) i ca 15 minuter tills osten har smält ordentligt
    5. Servera den tillsammans med en god färsk sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben