Mexikansk potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Den här goda potatisgratängen får smak av chili, tomater, vitlök och koriander. Osten ger en läcker, gyllene yta.

Ingredienser

  • 8 potatisar, skalade och tärnade
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 rödlök, hackad
  • ½ tsk chiliflingor
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 dl korianderblad, färska, hackade
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 2½ dl riven ost, gärna lagrad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp lätt saltat vatten i en kastrull. Lägg i potatisen och koka 12-15 minuter tills potatisen är mjuk. Låt rinna av väl och lägg över i en stor skål.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlök och rödlök 2-3 minuter tills mjuk. Blanda ner chiliflingor, tärnade tomater och hälften av koriandern. Krydda rikligt med salt och peppar och blanda väl.
    3. Lägg upp blandningen i en ugnsfast form som rymmer cirka 1 liter. Strö över osten och gratinera i ugnen 20 minuter. Strö över resten av koriandern strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben