Mexikansk räkrätt

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Bra bjudmat som uppskattas av både stora och små

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 burk champinjoner (skivade)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 300-400 g skalade räkor (ca 1 kg)
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Strimla paprikan. Fräs lök och champinjoner i smör. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor. Låt koka i 10 minuter.
    2. Tillsätt räkor och vatten, låt allt bli genomvarmt utan att koka. Servera med kokt ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben