Mexikansk soppa

Serverar: 2 portioner

Stark och god!

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • ½ paprika av valfri färg
  • 2 potatisar
  • 1 msk olja
  • ½ dl röda linser
  • 5 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • ½-1 dl majskorn
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm chilipulver
  • Ev. salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk klippt persilja eller färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Skölj och skär paprikan i små bitar.
    2. Skala, skölj och skär potatisen i tärningar.
    3. Fräs allt i olja i en kastrull och rör om.
    4. Tillsätt linserna, vattnet och buljongtärningen. Låt det koka upp.
    5. Sänk värmen och låt koka ca 10 minuter under lock eller tills potatisen är mjuk.
    6. Tillsätt majskorn, tomatpuré, chilipulver och pressad vitlök. Låt koka 3 minuter.
    7. Strö över klippt persilja eller oregano.
    8. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben