Mexikanska nötfärstortillas

Serverar: 4 portioner

Det är svårt att motstå den här rätten med mexikanska smaker i härliga lager av ost, tortilla och kryddig nötfärs.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 500 g nötfärs
  • 1-3 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk färsk koriander, finhackad
  • 5 runda vetetortillas
  • 3½ dl riven ost, 17 % fett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök fyra-fem minuter tills de har en gyllene färg.
    2. Tillsätt nötfärsen och bryn den fyra-fem minuter, smula färsen under tiden. Tillsätt kryddblandningen och fräs under omrörning cirka en minut. Tillsätt tomatpurén och 2½ dl vatten och koka upp. Sänk till medelvärme och låt sjuda tio minuter tills såsen har tjocknat. Ta av från värmen och rör ner crème fraiche och koriander.
    3. Lägg en tortilla i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper. Bred på 3 msk av färsen och 3 msk ost. Lägg på ytterligare en tortilla och fortsätt på samma sätt tills all färs är använd. Avsluta med en tortilla.
    4. Strö över resten av osten och baka i ugnen cirka 15 minuter tills osten har smält och tortillorna är genomvarma. Låt svalna lätt före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben